2016. november 27-én harmadik alkalommal került megrendezésre a Nobel Biocare szervezésében a Long Term Implantology. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is világszínvonalú előadók érkeztek, hogy átadják a tudásukat a hazai implantológus közösségnek. Gyönyörű környezetben, telt házzal zajlottak az előadások.

Idén a szervezők kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a Magyarországon előforduló leggyakoribb implantológiai problémákra nyújtsanak választ. Így az esztétikai régióban lévő esetek, szóló foghiányok szakértőjét, dr. Iñaki Gamborenát, valamint a teljesen fogatlan betegek csontpótlás nélküli kezelésének avatott mesterét, dr. Paulo Malót hívták meg.

Slim concept

Dr. Iñaki Gamborena, az eredetileg mexikói származású, ám Amerikában oktató és Spanyolországban dolgozó professzor Slim concept elnevezésű technikáját ismerhette meg a közönség. A résztvevők igazi szakmai csemegének lehettek szem- és fültanúi, hiszen a professzor előadásaira hónapokra előre elfogynak a helyek.

A prezentáció központi témája az elülső implantátumok kezelésében fontos sebészeti és protetikai kritériumok voltak olyan esetekben, amelyekben a térfogat fenntartására kizárólag lágyrész-átültetéses eljárások alkalmazhatók. Az elülső implantátumkezelésekkel kapcsolatos eredmények elérésének módszereit és eszközeit is ismertette dr. Gamborena.

All-on-4® – A Malo-protokoll

A délutáni szekciót dr. Paulo Malo a teljesen fogatlan betegek rehabilitációjának és az általa kifejlesztett innovatív technika ismertetésének szánta. Egy általa közel 25 éve használt módszert mutatott be, melynek a sikerességi mutatója 98%-os. A protokoll segítségével rövidebb idő alatt és költséghatékonyabb módon kezelhetők a teljesen fogatlan páciensek.

Ez a széles körben alkalmazott sebészeti eljárás a négy implantátumra rögzített ideiglenes híd segítségével, minimális számú elhorgonyzással egyszerű és azonnali rehabilitációt tesz lehetővé 3-4 órával a műtétet követően. Komplex, időigényes és fizikailag gyakran megterhelő csontátültetési eljárások nélkül.

A jövő évi Long Term Implantology kétnapos rendezvénnyé bővül, melynek középpontjában a regeneráció és a lágyszöveti rekonstrukció lesz, európai és amerikai előadók tolmácsolásában. Ne maradjon le az év egyik legizgalmasabb szakmai eseményéről, csatlakozzon hozzánk 2017. október 27–28- án!

Szemes Orsolya