Az emberek mintegy 85%-a úgy véli, hogy a jó szájápolás hatással van az általános egészségre. Ez derül ki a GSK által végzett új kutatásból.

Az Egyesült Királyságban azonban ez az arány 80%-ra csökken. A tanulmányból az is kiderül, hogy a konkrét előnyökkel a résztvevők nem voltak tisztában. A brit fogyasztók mindössze 29%-a nincs tisztában azzal, hogy a jó szájápolás elősegítheti az egészségesebb terhességet.

A szájegészség szélesebb körű előnyei

  • Az Egyesült Királyságban a fogyasztók mindössze 40%-a volt tisztában a szájhigiénia és a cukorbetegség közötti összefüggéssel.
  • A brit fogyasztók kevesebb mint fele (45%) tudta, hogy a jó szájápolás csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Jonathan Workman a GSK Consumer Healthcare Nagy-Britanniáért és Írországért felelős területi főigazgatója szerint:

‘A világ egyik legnagyobb szájhigiéniai szakellátójaként felelősségünk, hogy támogassuk a fogorvosi és gyógyszerészi szakmák egészségügyi szakembereit abban, hogy a szájhigiénia szélesebb körű, a szájüregen kívüli előnyeiről tájékoztassák a fogyasztókat’ – mondta.

“Azzal, hogy erőteljesebben felhívjuk a figyelmet a jó szájápolás és a rendszeres fogorvoslátogatás szélesebb körű előnyeire – a holisztikus öngondoskodás részeként -, az a célunk, hogy tovább enyhítsük az egészségügyi szolgáltatásainkra nehezedő nyomást.

Forrás: dentistry.co.uk