X. Implantológiai Kongresszus

455

09.00–09.10 Dr. Németh Zsolt: Megnyitó
09.10–10.30 Dr. Luca Savio: Az extrakciós terület kezelése implantológiai beavatkozás során, a legújabb fejlesztések fényében

A dentális implantátumok és az alveoláris rekonstrukciós sebészet új korszakát éljük, ami klinikailag nagy kihívást jelent. Nem lehet sikeres beavatkozásokat végezni anélkül, hogy felmérnénk és megértenénk a donorterület helyi és a távolabbi anatómiáját, és elengedhetetlenül fontos a precíz, alapos sebészi tudás is.

A csonttérfogat növelése esetén fontos szempont a kiegészítendő szövet helyreállítása is, nem javasolt pusztán térkitöltést végezni. Ebben az előadásban bemutatunk néhányat a legfejlettebb alveoláris peremrekonstrukciós technikák közül, amelyek az extrém csontvesztés terápiája során is sikeresen alkalmazhatóak.

10.30–11.30 Prof. dr. Bilal Al-Nawas: Augmentació újjáépítés nélkül: ez a legjobb megoldás?
11.30–12.00 Kávészünet
12.00–13.00 Dr. Sammy Pour: Csontbeültetés és csonttérfogatnövelés atrófiás állcsontok esetén
13.00–14.30 Ebédszünet
14.30–16.00 Dr. Amir Gazmawe: Implantátumok az esztétikai zónában: diagnózis, implantátum beültetés és azonnali terhelés

A tökéletes mosoly minden, az esztétikai zónában történő protetikai kezelés végleges célja. A hiányzó fogak miatti kemény- és lágyszövet változások a természetesnek ható ínyviszonyok kialakítását megnehezítik. Az implantátum formájának és a felépítmények kiválasztásának óriási jelentősége van az irányított csont- és íny gyógyulásban.

Az előadás klinikai eseteken keresztül mutatja be az extrakció utáni hisztológiai változásokat, és az azonnali implantálás és terhelés létjogosultságát az esztétikai hibák és lágyszövet változások elkerülése érdekében.