Google+
Főoldal / kiemelt / Fogászati és orvosi lézer alkalmazás alaptanfolyam
fogfuras-lezerrel

Fogászati és orvosi lézer alkalmazás alaptanfolyam

Korunk fogászati iparága rohamléptekkel fejlődik évről évre, szinte követhetetlenül.  Az egyre gyorsuló technikai haladásban különösen két terület tört vezető szerepre, ezek az implantológia és a lézer alkalmazás. Mindkettő tipikusan a high tech megtestesítője egy igazán tradicionális “cerebro-manuális” szakmában. Mert a megfelelő kézügyesség mellett a szellemi felkészültség, a folyamatos tanulás is elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki a kor színvonala egyre növekvő elvárásainak meg tudjon felelni. Az eljárásoknak egyre biztonságosabbaknak, egyre eredményesebbeknek, egyre kevéssé kellemetlennek és minél inkább minimál invazívaknak kell lenniük. Hogy miért? Mert ez ma  már elvárás.

Mi a tanfolyam célja?

A lézerek fizikai alapvonalainak, a berendezések működésének és használatával kapcsolatos alapismeretek megismerése elengedhetetlen ahhoz, hogy hatékonyan, gazdaságosan és biztonságosan lehessen alkalmazni őket betegek gyógykezelésére, legyen szó bármilyen szakterületről (fogászat, szájsebészet, implantológia, parodontológia, fül-orr-gégészet, bőrgyógyászat, szájhigiénia, stb.).
A tanfolyam fontos része a lézer készülékek fogorvosi szakma és kezelés specifikus bemutatása, a kezelési célok, módok, módszerek, alkalmazások bemutatása, hogyan lehet rentábilisan beruházni lézer készülékbe. Így az általános fogászat, szájsebészet, parodontológia, endodontia, szájhighiénia, protetika, implantológiai és egyéb  alkalmazások kerülnek sorra. A biztonsági tudnivalók rövid áttekintése, valamint az egyes kezelési javallatok, ellenjavallatok és protokollok bemutatása történik.
A lézer alkalmazói oklevél megszerzése egy olyan “jogosítvány”, mely szükséges  a lézerek megfelelő, jogszerű  és biztonságos használatához.

Kinek ajánljuk a tanfolyamot?

  • Általános fogorvosoknak ajánlott a képzés a mindennapi parodontológiai alkalmazáshoz, a 45 év felettiek 90%-át érintő tasakkezeléshez, valamint  szájbetegségek – herpes, gingivitis, afta, stb. – gyógyításához. A napi protetikai munkáknál a lenyomatvételhez, lágyrész korrekciókhoz. A biztonságosabb és  a gangrénás fogak kezelésében a sikerességet jelentősen megnövelő lézeres gyökérkezeléshez, a fogszabályozás, gyermekfogászat támogatására. Implantológiai, szájsebészeti tevékenységhez a lézerek szinte nélkülözhetetlenek.
  • Implantológiára és szájsebészetre szakosodott orvosoknak lágyrészműtétekhez, esztétikai és funkcionális korrekciókhoz. A piros esztétika kialakításában a lézer fontos eszköz.
  • Fogászati szakasszisztenseknek a mindennapi sebkezeléshez, gyulladáscsökkentéshez, fájdalomcsillapításhoz. Az összes szájüregi műtéten átesett beteg napi utókezeléséhez fontos a lézer terápia.
  • Dentálhigiénikusoknak az önálló munka részét képező tasakok APDT kezeléséhez
  • Alternatív gyógyászattal foglalkozóknak széles alkalmazást kínál.

Mit nyerhet a tanfolyammal?
Hogyan tudja felhasználni? Milyen új szolgáltatásokat tud nyújtani? Milyen készülékek kellenek? Hogyan fog megtérülni?

A leglényegesebb ismeretek és fontos dolgok elsajátítása az első számú prioritás: a lézer használati alapismeretek, protokollok, alkalmazási területek, kezelések, szolgáltatásokért kérhető díjak, rentabilitás. Fontos tisztában lenni vele, hogy milyen módon növelhető a kezelések hatékonysága, biztonságossága a lézerek segítségével, miért gyógyulnak a betegek gyorsabban és komplikációktól mentesebben a lézeres fogászati rendelőkben.
A másik fontos célja a képzésnek, hogy a tanfolyam elvégzésével olyan ismeretekhez jutnak a résztvevők, aminek birtokában már tudatosabban vásárolhatnak készüléket. Vagyis annak a fogászati profilnak leginkább megfelelő paraméterekkel rendelkező gépet vegyenek, ami nem csak a vitrinben fog állni, hanem naponta tudják használni és megtérül az ára. Akinek esetleg már van készüléke, annak pedig segítünk a leghatékonyabb használat kialakításában, és segítünk abban, hogy gyakorlottan és bátran megkezdhesse a lézeres fogászati munkákat. Igyekszünk rávilágítani a különbségre a minimális beruházással járó szoft lézer berendezések és a rutinszerűen alkalmazott nagyteljesítményű lézerek, valamint a speciális több tízmillió forintba kerülő eszközök között. Sok szempontból világossá válik, hogyan lehetséges a lézereket gazdaságosan alkalmazni, hogyan térülnek meg számunkra.
A lézeres képzési program vezetője Dr. Gáspár Lajos, aki a Nemzetközi Fogászati Laser Világszövetség (WFLD) alapító, vezetőségi tagja, a Nemzetközi Szájüregi Laser Alkalmazói Szövetség  (SOLA)  alapító, vezetőségi tagja, az Amerikai Laser Társaság rendes tagja, a Journal of Oral Laser Applications szerkesztőbizottság tagja.

Vélemények a tanfolyamról

ALAPvelemeny6_Slider másolataPNGALAPvelemeny5_Slider másolataPNG

 

Kedvezmény

Jelentkezzen most a fogászati és orvosi lézeralkalmazás alapképzésünkre!

Már az első tanfolyam után megajándékozzuk GMC club kártyával, mellyel minden további GMC OK által szervezett tanfolyam díjából 5% kedvezményt biztosítunk*!
* A kedvezmény a bővített fokozatú sugárvédelmi alap- és továbbképzés díjára nem vonatkozik.

Ha növelni szeretné a szolgáltatásai színvonalát, akkor jelentkezzen komplett képzési programunkra (Laser Dentist és Laser Doctor) asszisztensével együtt, aki a Laser Assistant oklevelet szerezheti meg!

Itt az idő a fejlődésre és a lehetőség, hogy a fogorvosok jelentkezzenek a Laser Dentist képzésre. (Általános orvosok részére Laser Doctor néven ugyan ez a program elérhető).
A komplett képzési programban az alaptanfolyam mellett megtalálható a következő fokozatban a szoft lézerekról (kisteljesítményű lézerek) és APDT terápiáról (antimikrobialis photo dinamikus terápia) szóló tanfolyam,  melyet nem csak fogorvosoknak, de különösen szájhigiénikusoknak és asszisztenseknek is ajánlunk. Ebben sok gyakorlati ismeret található, mellyel a szájhigiéniai praxis felépítéséhez, az asszisztensek önálló munkájához adunk nagyon sok hasznos tanácsot.
Ezek mellett szerepel a nagyteljesítményű (sebészi) lézerekkel foglalkozó tanfolyam, aminek keretében a dióda, a széndioxid és egyéb lézertípusok kerülnek bemutatásra, illetve az egyes kezelési és műtéti technikákat ismertetjük, így az implantológiai, szájsebészeti, endodontiai, parodontológiai és egyéb alkalmazások kerülnek előtérbe.
A fentiek gyakorlatba való átültetéséhez egy workshop keretében modell műtétekben és kezelésekben saját maga is gyakorolhatja az eddigiekban tanultakat, majd a klinikai lézertanfolyam keretében betegkezelések is történnek már élőben.
Még nagyobbat szeretne előre lépni? Jobban ki akarja használni a saját és asszisztense munkaidejét? Írassa be asszisztensét a Laser Assistant képzésre, jöjjenek és tanuljanak együtt, hogy a közös munka még hatékonyabb legyen. Sőt, ha asszisztensének van lézeres képesítése, a szoft lézer kezeléseket nem a “rendelési időből” kell elvenni, hanem külön, önállóan, egy másik széken vagy másik időpontban a fogorvos felügyelete mellett is végezheti, szájhigiéniai munkájába beillesztheti extra szolgáltatásként! Főleg panaszos, parodontológiai problémákkal küzdő betegek estén KIEMELKEDŐEN hasznos!

További információ

GMC-lezeralaptanfolyam-ikon

GMC-lezeralaptanfolyam-info

 

Az oldal tetejére